Sydsamisk vätnoe-utställning Staaresne

Sydsamisk vätnoe-utställning Staaresne

I samband med lanseringen av Nya Testamentet på sydsamiska den 23–25 augusti 2024 arrangerar Det norska bibelselskapet och Svenska bibelsällskapet tillsammans med Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen, Duodjeinstituhtta, Gaaltije, Saemien Åålmege och Härnösand stift en vätnoe-utställning med sydsamiska slöjdare. Vi söker därför slöjdare som vill dela vara med i denna utställning.

Utställningsort och period
Staare/ Östersund
Gaaltije – Samiskt kulturcentrum
23 augusti – 2 oktober 2024

Vem kan ansöka?
Vi välkomnar ansökningar från både erfarna och mindre erfarna slöjdare. Oavsett om du är en mästare i ditt hantverk eller i början av din slöjdresa, vill vi visa upp bredden och rikedomen av sydsamisk vätnoe.

Vad söker vi?
Alla former av sydsamisk slöjd och konstverk är välkomna, nya som gamla alster. Oavsett om du arbetar med skinn, textil, trä, horn, rot eller annat material, är din skapelse av värde för oss och vår publik. Det finns dock ett begränsat antal platser och ett urval kommer att göras.

Hur ansöker jag?
Skicka en intresseanmälan till:
Sverige: johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com
Norge: annsofifjallstrom@duodjein.no

Din ansökan ska inkludera ett personligt brev där du berättar om dig själv och din bakgrund som slöjdare. Bifoga även bilder på alster du skapat.

Genom att skicka in intresseanmälan samtycker du till att Sámi Duodji och Duodjeinstituhtta får behandla dina personuppgifter i enlighet med deras personuppgiftspolicys och GDPR.

Ansökningsfrist
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 9 juni 2024.
Se till att skicka in din ansökan i god tid för att inte missa denna fantastiska möjlighet.

Försäljning av alster
Det finns möjlighet för dig att sälja dina verk under utställningen. Observera att alla alster måste finnas kvar under hela utställningstiden.

Arvode
Alla slöjdare kommer att förses med ett utställningsarvode.

Detta är en fantastisk chans att visa upp din vätnoe, träffa andra slöjdare, och bidra till uppskattning och beskådning av sydsamisk vätnoe. Vi ser fram emot din ansökan och att få välkomna dig till vår utställning!