Stort söktryck på Sámi Duodjis kursstöd!

Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen har tilldelat stöd till slöjdare och sameföreningar som vill ordna kurser inom duodji under år 2022. Stödet heter ”Från slöjdare till slöjdare” och delas ut i form av ett direktstöd till slöjdaren som leder kursen. 

Ansökningsperioden stängdes den 13 mars och under den perioden fick Sámi Duodji in 16 ansökningar från både syd-, ume-, lule- och nordsamiskt område.

“Vi är glada att vi har fått in många ansökningar och det visar på att det finns ett stort behov av kursverksamhet inom duodji/vätnoe. Med anledning av den stora efterfrågan utökade vi budgeten och Sámi Duodji har kunnat bevilja stöd till 11 av de sökta kurserna. Flera har även hört av sig som missat  ansökningsperioden och vi har redan nu sökt ytterligare medel för att förhoppningsvis kunna dela ut mer kursstöd under året. Under nästa ansökningsperiod hoppas vi förstås även att det är ännu fler som söker.”
-Johanna Njaita, Verksamhetsledare Sámi Duodji

Mer information om respektive kurs kommer publiceras allt eftersom på Sámi Duodjis hemsida och i stiftelsens sociala kanaler. 


Kontaktuppgifter
Johanna Njaita
+46 (0) 70-591 28 93
johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com

Om Sámi Duodji
Sámi Duodji är en stiftelsen som grundades 1993 av Samernas Riksförbund och Same Ätnam. Stiftelsens uppdrag är att säkerställa överlevnaden av den samiska slöjden genom att jobba med kapacitetsstärkning, marknadsföring och metodutveckling av duodji. Stiftelsens kontor ligger i Jåhkåmåhkke och har idag 2 anställda, en verksamhetsledare och en marknadskoordinator. Stiftelsens arbete finansieras framförallt genom bidrag från Sametinget och Nämnden för hemslöjdsfrågor. 

Andra nyheter…

 

Nyhetsbrev: Sámi Duodji anställer! Ny utställning öppnar!

Nyhetsbrev: Sámi Duodji anställer! Ny utställning öppnar!

Sámi Duodji behöver mer duodji till butiken! Det är nu lite mer än två månader sedan vi lanserade webbshoppen! Det är svårt att dra några långtgående slutsatser ifrån det så här tidigt, men glada nyheter är att under april och mars har webbshoppen stått för 35,97% av...

Sámi Duodji anställer! Sök sommarjobb i butiken.

Sámi Duodji anställer! Sök sommarjobb i butiken.

Butiksbiträde till Sámi DuodjiHar du en passion för försäljning, duodji/vätnoe samt att alltid ge kunder den bästa servicen. Då är det dig vi söker som butiksmedarbetare till Sámi Duodjis butik i Jåhkåmåhkke under sommaren.ArbetsbeskrivningI rollen som butiksbiträde...

KURS I LÄGGNING AV SKOBAND OCH VÄVNING AV BAND

KURS I LÄGGNING AV SKOBAND OCH VÄVNING AV BAND

SKAPA VUODDAGA ELLER AVVE/BÁTTE/LISSTOKurs i läggning av skoband och vävning av band. Sámi Duodji är medarrangör till kursen. Kursen är totalt 33 h. Kurstillfällena är på onsdagar kl. 17.30-20.45 med undantag för 19/6 då vi har heldag. Kursen startar 27 april och sker...