Stort söktryck på Sámi Duodjis kursstöd!

Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen har tilldelat stöd till slöjdare och sameföreningar som vill ordna kurser inom duodji under år 2022. Stödet heter ”Från slöjdare till slöjdare” och delas ut i form av ett direktstöd till slöjdaren som leder kursen. 

Ansökningsperioden stängdes den 13 mars och under den perioden fick Sámi Duodji in 16 ansökningar från både syd-, ume-, lule- och nordsamiskt område.

“Vi är glada att vi har fått in många ansökningar och det visar på att det finns ett stort behov av kursverksamhet inom duodji/vätnoe. Med anledning av den stora efterfrågan utökade vi budgeten och Sámi Duodji har kunnat bevilja stöd till 11 av de sökta kurserna. Flera har även hört av sig som missat  ansökningsperioden och vi har redan nu sökt ytterligare medel för att förhoppningsvis kunna dela ut mer kursstöd under året. Under nästa ansökningsperiod hoppas vi förstås även att det är ännu fler som söker.”
-Johanna Njaita, Verksamhetsledare Sámi Duodji

Mer information om respektive kurs kommer publiceras allt eftersom på Sámi Duodjis hemsida och i stiftelsens sociala kanaler. 


Kontaktuppgifter
Johanna Njaita
+46 (0) 70-591 28 93
johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com

Om Sámi Duodji
Sámi Duodji är en stiftelsen som grundades 1993 av Samernas Riksförbund och Same Ätnam. Stiftelsens uppdrag är att säkerställa överlevnaden av den samiska slöjden genom att jobba med kapacitetsstärkning, marknadsföring och metodutveckling av duodji. Stiftelsens kontor ligger i Jåhkåmåhkke och har idag 2 anställda, en verksamhetsledare och en marknadskoordinator. Stiftelsens arbete finansieras framförallt genom bidrag från Sametinget och Nämnden för hemslöjdsfrågor. 

Andra nyheter…

 

Utställning ”Ett Formstark Norrbotten”

Utställning ”Ett Formstark Norrbotten”

Vernissage på Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen, måndag 5 december, kl 18.00 Hur kan norrbottniskt konsthantverk, design och slöjd lyfta Norrbottens besöksnäring?  I utställningen 'Ett formstarkt Norrbotten' visas ett urval av de processer och prototyper som tio...

Nyhetsbrev Sámi Duodji

Nyhetsbrev Sámi Duodji

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Vi skickar ut det några gånger per år när vi har något viktigt att berätta. Skicka ett mail till info@sameslojdstiftelsen.com märkt med nyhetsbrev så skriver vi upp dig. Sök Asa Kitok-Stipendiet!  Asa Kitok-stipendiet delas ut av Sámi...

Sykvällar Goarromiehkedá

Sykvällar Goarromiehkedá

Sámij åhpadusguovdásj och Sámi Duodji bjuder in till kvällar för eget slöjdande.  Varje träff kommer att ha en duodjár på plats som finns tillhands för att kunna vägleda slöjdtekniskt. Kvällarna har inga satta teman, du är välkommen med ditt egna projekt. Tänk på...