Projektanställning utbildningsmaterial Barnens Rajd och Kunskapsväskorna

Projektanställning utbildningsmaterial Barnens Rajd och Kunskapsväskorna

Om Sámi Duodji 

Insamlings- och Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji bildades 1993 av Svenska Samernas Riksförbund och Same Ätnam. Stiftelsens syfte är att öka sameslöjdens möjligheter att överleva och utvecklas. Sámi Duodji bevakar att samiska slöjdares behov beaktas och arbetar för att ge råd och stöd i frågor av betydelse för den verksamhet som slöjdaren bedriver. Vi hjälper till med att marknadsföra och informera om duodji samt att bedriva forskning och utveckling inom sameslöjdens område. Sámi Duodji verkar för att samisk slöjd ska synliggöras på olika arenor, såväl i kommersiella- som kulturella sammanhang.   

Sámi Duodji har beviljats medel för att ta fram ett nytt  pedagogiskt material till stiftelsens utbildningssatsningar Barnens Rajd och Kunskapsväskorna. Vi söker därför en projektanställd som vill arbeta med att ta fram ett nytt utbildningsmaterial. 

Barnens Rajd är Sámi Duodjis stora utbildningssatsning, en utställning som riktar sig till barn i åldrarna 6-12 år där de genom lek får lära känna samisk kultur, duodji, språk och historia genom föremålen man hade med sig när man flyttade med rajd. Tanken är att barnen själva ska få upptäcka, packa och flytta med rajden. Bygga upp sin kåta samt packa rajden på samma sätt som man gjorde förr.

Kunskapsväskorna är ett mindre utbildningspaket. Paketet innehåller sex stycken resväskor fulla med duodji/vätnoe i miniformat. Väskorna innehåller duodji/vätnoe från olika områden från svenska sidan av Sápmi. Materialet är lämpligt för mindre grupper som vill ha något att prata kring. 

Vi söker dig som har vana av att ta fram och utveckla utbildningsmaterial. 

Är du intresserad?

Tjänsten är en projektanställning som även går att göra på F-skatt.
Ansöker gör du genom att mejla ditt CV och personliga brev till johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com. För frågor eller funderingar vänligen kontakta verksamhetsledare Johanna Njaita.

johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com

+46 70 591 28 93

Anställningsperiod:

Urval görs omgående och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 2022-09-19.
Påbörjan av tjänst så snart som möjligt med anställning/uppdrag max sex månader.

Placeringsort

Vi erbjuder kontorsplats i Jåhkåmåhkke men arbetet kan utföras på distans.

Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning, eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. 

Goda kunskaper inom något av de samiska språken, kunskap inom duodji och utbildning är meriterande.