Nyhetsbrev: Sámi Duodji startar webbshop

Bures/Buoris/Burist/Bürest/Buaregh!

I drygt en och en halv månad har jag nu varit verksamhetsledare för Sámi Duodji och jag har verkligen fått bekräftat att det finns många duojárat/vytnesjæjjah ute i Sápmi/Saepmie som brinner för just duodji/vætnoe.

Att få prata med er slöjdare ger mig många tankar och idéer om Sámi Duodjis roll. Det är väldigt viktigt för mig som verksamhetsledare att lyssna in era möjligheter och utmaningar. Jag tar tacksamt emot alla samtal och besök jag får från er så att jag, tillsammans med er, kan fortsätta arbeta för hela slöjdarsamfundet och driva era frågor framåt.

En del i Sámi Duodjis verksamhetsplan ”Giehtalaga” är att jobba för att bli ännu bättre på att kommunicera vårt goda arbete. Stiftelsen vill hitta nya sätt att kommunicera på och hoppas att vi ska kunna ge slöjdarsamfundet större möjlighet att påverka innehållet i verksamheten genom att öka tillgängligheten. En del i detta är nyhetsbrev och detta är det första nyhetsbrevet som kommer ut under år 2022.

I framtiden kommer nyhetsbrevet att skickas ut när vi har något viktigt att eller intressant att berätta.

Tack för ordet! Gæjhtoe!

Johanna Njaita 
Verksamhetsledare Sámi Duodji
johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com


Vill du prenumerera på Sámi Duodjis nyhetsbrev?

Nyhetsbrevet riktar sig till samiska slöjdare som vill veta mer om Sámi Duodjis verksamhet. Nyhetsbrevet kommer när vi har något viktigt eller intressant att berätta.

Subscribe

* indicates required

Idag kan vi med glädje meddela att vi lanserar vår webbshop! Den möjliggör för oss att nå kunder som finns på andra platser än Jåhkåmåhkke. Under det senaste året har vi sålt varor via social medier och har sett en ökad efterfrågan på en webbshop. Nu är den äntligen här! Vad vi tar hand om:

  • Kundkontakt
  • Fotografering av varor
  • Försäljning och marknadsföring
  • Snabba leveranser inom Sverige
  • Samma låga kommission som i butiken
  • Samma priser för kunderna som i butiken
  • Samma utbud som i butiken

Vad behöver du som slöjdare göra?
Skicka era produkter till oss så tar vi hand om resten. Dela även gärna webbshoppen på dina sociala medier.


Träffa Sámi Duodji i Staare

Under nästa vecka kommer Johanna Njaita (Verksamhetsledare) och Anders Svonni (Vice Ordförande) vara på plats i Staare. Vi bjuder in till ett träff där vi vill höra tankar, idéer och behov ifrån er som är i trakten. Vi annonserar tid och plats i början av veckan på vår hemsida och sociala medier.

Asa Kitok-Stipendiet

Asa Kitok-stipendiet 2022 tilldelas Lise Tapio Pittja. Hon får 75 000 kr. Du kan läsa hela motiveringen genom att klicka på länken nedan.


MUJTTIT! En utställning av Katarina Spik Skum

En utställning av Katarina Spik Skum ställs ut på Sámi Duodji fram till sista februari. Du kan se Katarinas utställningsfilm genom att klicka på länken nedan


GUDTISEN av Kristoffer Åström

Gudtsien av Kristoffer Åström där han pratar om kopplingen mellan slöjd och mat. Du kan titta på filmen på vår youtube-kanal eller genom att klicka på länken nedan.

Andra nyheter…

 

Duodjikonsulent

Duodjikonsulent

Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen söker Duodjikonsulent.Insamlings- och Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji bildades 1993 av Svenska Samernas Riksförbund och Same Ätnam. Verksamheten omfattar hela Sverige och tyngdpunkten ligger på att på bästa sätt förvalta samisk...

Doris och Sven-Åke Risfjell tilldelas Asa Kitok-Stipendiet 2024

Doris och Sven-Åke Risfjell tilldelas Asa Kitok-Stipendiet 2024

Foto: Juhán Niila Stålka, Sámi DuodjiSámi Duodji Sameslöjdstiftelsen kan idag med glädje meddela att Doris och Sven-Åke Risfjell tilldelas Asa Kitok-stipendiet 2024. Stipendiet uppgår till 75 000 kr. Doris och Sven-Åke har lång erfarenhet av att driva duodjiföretag...

Bellingar – Förr och nu

Bellingar – Förr och nu

Vernissage den 6:e november klockan 18:00! Mästarna Katharina Unga och Katarina Spik Skum ställer ut tillsammans med lärlingen Kajsa Tuolja på Sámi Duodji. Utställningen heter Bellingar - förr och nu! Vi ses där!