Nyhetsbrev: Sámi Duodji anställer! Ny utställning öppnar!

Sámi Duodji behöver mer duodji till butiken!

Det är nu lite mer än två månader sedan vi lanserade webbshoppen! Det är svårt att dra några långtgående slutsatser ifrån det så här tidigt, men glada nyheter är att under april och mars har webbshoppen stått för 35,97% av försäljningen från butiken. Utöver det har även försäljningen i den fysiska butiken ökat och starten på året har varit bra. Detta har dock lett till att vi har ett problem! Vi behöver fylla på med mer duodji/vätnoe! Om drygt en månad kommer sommarsäsongen sätta igång vilket är den viktigaste försäljningsperioden på hela året. Vi hoppas därför ni vill skicka in slöjd så snart som möjligt för att fylla på lagret.

Hör gärna av dig om du vill lämna in något till försäljning!

Juhán Niila Stålka
Marknadskoordinator Sámi Duodji
juhan@sameslojdstiftelsen.com
+46702055410


Vill du prenumerera på Sámi Duodjis nyhetsbrev?

Skicka ett mail till oss så hjälper vi dig!
info@sameslojdstiftelsen.com


Ny satsning på sociala medier!

Vi kommer under period framöver starta varje vecka på sociala medier med en presentation av en slöjdare. Vi livesänder sedan med samma slöjdare på Instagram under fredagar kring lunch.

I förra veckan startade vi med Mikael Pirak och du kan se livesändningen med honom i efterhand på vår Instagram. Den här veckan är det dags för Nils Johan Labba som vi sänder live med på fredag klockan 11:30.

Vill du vara med? Hör av dig!


Vernissage och utställning på Sámi Duodji!

I nästa vecka öppnar vi en ny utställning på Sámi Duodji! Det är en samlingsutställning med flera olika slöjdare så som Nils Johan Labba, Barbro Poggats, Ellen Berit Dalbakk, Siv Labba, Fredrik Prost, Tomas Magnusson, Ulrika Tapio Blind, Sara Svonni, Inga Wiktora Påve, Lova Isabell Lundberg, William Armstrand, Lise Tapio Pittja, Maria Unnes, Viktoria Enoksson, Katarina Spiik Skum, Karolina Sevä, Helen Svonni, Johanna Minde, Kajsa Tuolja, Sabina Baer, Ann-Sofie Kallok, Lena Sandberg Johansson, Fia Kaddik och Káren Ann Hurri. Utställningen invigs tisdagen den 24 maj med vernissage klockan 11:00 och är sedan öppen till och med den 22a juni. Utställningen anordnas tillsammans med Duojáriid ja Dáiddáriid Searvi.


Träffa Sámi Duodji i Julevu

Johanna kommer vara på plats i Julevu om två veckor. Vi bjuder in till fika där vi vill höra tankar, idéer och behov från er som är i trakten. Vi ses 1 juni klockan 19:00. Håll utkik på våra sociala medier samma vecka för plats.

Sámi Duodji söker sommarpersonal

Har du en passion för försäljning, duodji/vätnoe samt att alltid ge kunder den bästa servicen. Då är det dig vi söker som butiksmedarbetare till Sámi Duodjis butik i Jåhkåmåhkke under sommaren.

Stort söktryck på Sámi Duodjis kursstöd!

“Med anledning av den stora efterfrågan utökade vi budgeten och Sámi Duodji har kunnat bevilja stöd till 11 av de sökta kurserna. Flera har även hört av sig som missat ansökningsperioden och vi har redan nu sökt ytterligare medel för att förhoppningsvis kunna dela ut mer kursstöd under året. Under nästa ansökningsperiod hoppas vi förstås även att det är ännu fler som söker.” -Johanna Njaita, Sámi Duodji

Andra nyheter…

 

Duodjikonsulent

Duodjikonsulent

Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen söker Duodjikonsulent.Insamlings- och Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji bildades 1993 av Svenska Samernas Riksförbund och Same Ätnam. Verksamheten omfattar hela Sverige och tyngdpunkten ligger på att på bästa sätt förvalta samisk...

Doris och Sven-Åke Risfjell tilldelas Asa Kitok-Stipendiet 2024

Doris och Sven-Åke Risfjell tilldelas Asa Kitok-Stipendiet 2024

Foto: Juhán Niila Stålka, Sámi DuodjiSámi Duodji Sameslöjdstiftelsen kan idag med glädje meddela att Doris och Sven-Åke Risfjell tilldelas Asa Kitok-stipendiet 2024. Stipendiet uppgår till 75 000 kr. Doris och Sven-Åke har lång erfarenhet av att driva duodjiföretag...

Bellingar – Förr och nu

Bellingar – Förr och nu

Vernissage den 6:e november klockan 18:00! Mästarna Katharina Unga och Katarina Spik Skum ställer ut tillsammans med lärlingen Kajsa Tuolja på Sámi Duodji. Utställningen heter Bellingar - förr och nu! Vi ses där!