Extrapersonal till Jåhkåmåhkke Márnána!

Nu söker vi extrapersonal till Sámi Duodjis butik och galleri i Jåhkåmåhkke. Vi letar efter dig som är en social och kontaktsökande person som är mån om att ge våra kunder och besökare den bästa servicen. Vi söker dig som tycker det är roligt att vara en informatör om duodji/vätnoe. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som säljare är det din uppgift att säkerställa att våra kunder får en fantastisk upplevelse av Sámi Duodji. I den här rollen kommer du arbeta med att sälja produkter i vår butik, hantera kassa, ge information om pågående utställning och evenemang, prismärka och skylta varor, underhållsstädning av montrar, toaletter och övriga utrymmen. Tjänsten kan också innefatta inleveranser av varor samt uppdateringar på sociala medier. 

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du serviceinriktad person som inte är rädd för att söka kontakt med människor. Du är väl insatt i samisk kultur och duodji/vätnoe. Du har en utpräglad vilja och förmåga att ta ansvar. Du är positiv, glad och initiativrik. Du kan uttrycka dig både muntligt och skriftligt i svenska och engelska. Kunskaper i samiska språket eller kunskaper kring duodji/vätnoe är meriterande.

Vad vi erbjuder!
Vi erbjuder dig möjlighet att jobba på en av Sápmis roligaste arbetsplatser! Vi söker personer som vill jobba extra under Jokkmokks Marknad 2023. Den 30:e januari till 5:e februari dock med störst behov 1:a till 4:e februari. Kollektivavtal gäller.

Eventuellt kan vi också erbjuda extrajobb under andra tider av året. 

För att ansöka skicka ett personligt brev och CV till ansokan@sameslojdstiftelsen.com

För frågor om uppdraget eller arbetsplatsen maila till verksamhetsledare Johanna Njaita johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com 

Skicka in din ansökan snarast, dock senast 2022-11-30. Urval sker löpande och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi kan komma att begära utdrag ur polisens belastningsregister som en del i rekryteringsprocessen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Andra nyheter…

 

Helge Sunna Sámi Duodjis första ordförande

Helge Sunna Sámi Duodjis första ordförande

I år firar vi 30 år och det uppmärksammar vi genom att lyfta personer som jobbat för stiftelsen genom åren. Vi bad Helge Sunna, stiftelsens första ordförande, skriva några rader om sin tid i Sámi Duodji. Verksamheten, innan stiftelsens bildande, bedrevs som ett...

Dessa får Vägvisarstipendiet 2023

Dessa får Vägvisarstipendiet 2023

Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen kan idag med glädje tillkännage mottagarna av Vägvisarstipendiet 2023. Stipendiet tilldelas erfarna och mycket kunniga duojárat/vytnesjäjjah/slöjdare som vill vara handledare åt en adept/lärling under en längre tid. Syftet är att bidra...