Duodjikonsulent

Duodjikonsulent

Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen söker Duodjikonsulent.

Insamlings- och Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji bildades 1993 av Svenska Samernas Riksförbund och Same Ätnam. Verksamheten omfattar hela Sverige och tyngdpunkten ligger på att på bästa sätt förvalta samisk slöjd, skapa kunskap kring och utveckla vårt kulturarv. Sámi Duodjis uppgift är att stödja utveckling genom exempelvis kurser och stipendier som riktar sig till slöjdare. Sámi Duodji ska verka för att duodji blir synliggjord på olika arenor, såväl i kommersiella och som kulturella sammanhang.

Sámi Duodjis grundläggande idé är den som uttrycks i Sami Duodji – Sameslöjdsutredningen från 1989, att ”Sameslöjdstiftelsen Sámi Duodji ska vara självständig, utgöra en servicefunktion och aktivt arbeta med frågor som rör den samiska slöjden”.

Duodjekonsulenten kommer att arbeta utifrån Sámi Duodjis verksamhetsplan med att initiera, möjliggöra och driva utveckling av duodji som levande kulturyttring, pedagogisk resurs, näring, mötesplats och duodji som hållbar näring. Arbetet sker genom projekt, utställningar, pedagogiskt arbete, nätverksbyggen med mera. Arbetet är självständigt men bedrivs ofta i samverkan med en rad andra aktörer såsom slöjdare och andra kulturutövare, skolor, och aktörer inom det civila samhället.

 • Publiceringsdatum
  2024-03-04

Dina arbetsuppgifter

 • Främjande och utveckling av duodji
 • Projektleda och genomföra olika insatser inom området, t.ex. utvecklingsprojekt, utställningar, publika aktiviteter, Gesäll- och Mästarbestämmelser, mönster osv. 
 • Rådgivning inom duodji
 • Dokumentation

Kvalifikationer

 • Examen från relevant yrkes-/högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom duodji
 • Praktisk och teoretisk kunskap inom duodjiområdet
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska 
 • Digital kompetens
 • B körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda projekt
 • Mönsterkonstruktion
 • Uttrycker dig väl i något av de samiska språken


Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som arbetar självständigt och målinriktat. Du är kreativ, initiativrik och har lätt för att samarbeta. Du har bra organisations- och kommunikationsförmåga.

Övrig information
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 50 %. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Kollektivavtal genom Unionen. Tillträde efter överenskommelse. Rekrytering sker löpande.

Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen tillämpar individuell lönesättning.
Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter.

Tjänstgöring vardagar dagtid, även arbete på kvällar och helger förekommer.

Frågor om tjänsten besvaras av: 
Verksamhetsledare Johanna Njaita 070 591 28 93, johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com

Ansökan som beskriver varför du är rätt person för tjänsten skickas med cv till johanna.njaita@sameslojdstiftelsen senast 2024-03-31. Märk ansökan med Duodjekonsulent 2024.

Vi ser fram emot din ansökan!

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2024-03-31
Rekrytering sker löpande
E-post: johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com

Omfattning
Detta är ett tidsbegränsat deltidsjobb på 50% fram till och med 2025-02-28 med eventuell förlängning.

Arbetsgivare
Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen
Porjusvägen 4

962 31 Jokkmokk

Arbetsplats
Sámi Duodji, Jokkmokk