Inga-Wiktoria Påve tilldelas Guoradallam-Stipendiet 2023

Inga-Wiktoria Påve tilldelas Guoradallam-Stipendiet 2023Sámi Duodji Sameslöjdstiftelsen kan idag med glädje meddela att Inga-Wiktoria Påve är 2023 års Guoradallam-stipendiat.

“Det är med glädje och tacksamhet jag tar emot detta stipendium från Sámi duodji. Detta är en  fantastisk möjlighet och språngbräda att få stöd till att utveckla och utforska det man brinner för lite djupare.” -Inga-Wiktoria Påve

I samband med Stiftelsens 30-årsjubileum har Sámi Duodjis styrelse beslutat att tilldela detta stipendium. Detta stipendium har gått till en duojár som vill fördjupa sig inom ett specifikt område och utveckla sina kunskaper inom duodji. Summan är på 15 000 kr och är en engångssumma. Syftet med stipendiet är att stimulera och uppmuntra samiska slöjdare att studera och fördjupa sig inom specifika områden inom duodji.

“Vi är mycket glada över att för första gången tilldela detta stipendium. Vi har fått in många bra ansökningar och det har varit svårt att välja ut endast en stipendiat. Men en enhällig styrelse beslutade att tilldela Inga-Wiktoria Påve stipendiet. Hennes ansökan var mycket väl utformad med en önskan om att undersöka Lomskinnsväskan sydd i nordsamisk tradition. Ansökan innehöll även en tydligt beskriven process över arbetet som ämnar mynna ut i både dokumentation och en arbetsbeskrivning för framtida kunskapsbevarande och kunskapsöverföring ” -Linda Wågström Sevä, Ordförande Sámi Duodji

Kontaktuppgifter

Johanna Njaita, verksamhetsledare Sámi Duodji
+46 (0) 70-591 28 93
johanna.njaita@sameslojdstiftelsen.com

Inga-Wiktoria Påve
+46 (0) 73-024 88 37
contact@ingawiktoriapave.com

Om Sámi Duodji

Sámi Duodji är en stiftelse som grundades 1993 av Samernas Riksförbund och Same Ätnam. Stiftelsens uppdrag är att säkerställa överlevnaden av den samiska slöjden genom att jobba med att bevara, utveckla och främja duodji. Stiftelsens kontor ligger i Jåhkåmåhkke och har idag två anställda, en verksamhetsledare och en marknadskoordinator. Stiftelsens arbete finansieras framförallt genom bidrag från Sametinget och Nämnden för hemslöjdsfrågor.