Duodjin och maten

Tradition, möjlighet, samhörighet och utveckling binder ihop samisk slöjd, konsthantverk och matkultur. Detta är ett projekt som både är ett kulturellt och affärsutvecklingsprojekt gällande samisk slöjd och mat.

In both food and arts and crafts the knowledge about raw materials is of great importance, but perhaps more important is the people behind the knowledge who is able to manage and develop their knowledge and arts.

Projektet har som mål att lyfta möjligheter kring nya och befintliga arenor, genomföra relevanta utbildningar och skapa nya nätverk.

Projektet vänder sig till utövare inom nämnda områden och finansieras delvis av pengar från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Do you want to partake or know more?

Kontakta Anna Burman Sjöberg på anna@sameslojdstiftelsen.com

Webinarium med Nik Märak 30:e september

Ett kostnadsfritt webinarium om i huvudsak bröd med inspiratören Nik Märak: bakstra, chokladnomad och pedagog.

Följ med på en personlig betraktelse över bröd. Om längtan bort och längtan till. Men också om degar, jäsning, redskap och tekniker.

AITTA av Per Huuva

Så här skriver Per i förordet: ”Den mat jag är uppvuxen med är ju ren- och vilt- kött, fisk från sjöarna, älven och havet samt bär från skogen och potatis från det egna landet. Det är det boken handlar om och det är ju typisk samisk mat med influenser från alla de andra kulturer och folkslag som samsas här vid världens fredligaste gräns”.

Boken har fått strålande recensioner i bl.a. DN och SvD

Nu finns boken att köpa i vår butik i Jokkmokk! Det går också bra att beställa hem den genom att maila info@sameslojdstiftelsen.com. Den kostar 439 på plats i Jokkmokk och med frakt 518 kronor.