Ung Svensk Form 2021- välkommen med din ansökan senast den 30 september!

Ung Svensk Form 2021- välkommen med din ansökan senast den 30 september!

http://ungsvenskform.se/usf-2021/

Ansökningsperioden är öppen till den årliga jurybedömda designutmärkelsen och turnerande utställningen Utmärkelsen erbjuder dig som ung designer en bra  möjlighet att nå ut till ny publik, till designbranschen och även till olika media.

Stipendier

Du som ansöker har dessutom chansen att få stipendier:

  • Arbetsstipendium med lön och bostad hos IKEA 
  • Arbetsstipendium på Massive Entertainment, betald praktik ”Concept Artist”
  • Arbetsstipendium på Ericsson 
  • 50 000 kr i stipendium från Arvet (arkitektur)
  • Kvadrat-stipendium 
  • Lammhults Möbel-stipendium 
  • Stiftelsen för Garverinäringens Främjande bjuder in alla i USF 2021på en studie- och workshopresa till ett garveri i Sverige, på plats har man möjlighet att ansöka om två arbetsstipendier på 3-5 dagar på 20.000 kr vardera.

Se alla stipendier här: http://ungsvenskform.se/usf-2021/stipendier-2021/

Ansök senast 30 september 2020.

Alla områden inom design och formgivning välkomnas: till exempel grafisk design, produktdesign, arkitektur, inrednings- och utställningsarkitektur, möbler, konsthantverk, armatur, glas, keramik, industridesign, textil och mode mm. 

Personer födda 1984 eller senare är välkomma att söka. Som äldre sökande kan du delta bara om du är studerande vid ansökningstillfället.

Andra nyheter…

 

Digital Jåhkåmåhke márnána 2022

Digital Jåhkåmåhke márnána 2022

Foto / Govva: CJ UTSI Efter besked från kommunstyrelsen ställer Sámi Duodji om fokuset från en fysisk vintermarknad till en digital. Stiftelsen följer folkhälsomyndighetens restriktioner och kommer genomföra de planerade arrangemangen digitalt istället för fysiskt....

Sámi Duodji jobbar med att förbättra gesäll- och mästarbrev!

Lyssna till Sámi Duodjis ordförande Linda Wågström Sevä berätta om förbättringarna vi göra av gesäll- och mästarbrev i samiskt silver i en intervju med Sameradion. https://sverigesradio.se/artikel/gesallbreven-inom-sami-duodji-revideras